Service & support värmepumpar

Service & support värmepumpar

Vi rekommenderar att service görs med jämna mellanrum men gärna varje år för att få full kontroll på värmesystemet, exempelvis behöver silar göras rent någon gång per år. Ett bra underhåll är avgörande för att din värmepump ska hålla så länge som möjligt. Täta serviceintervaller ger även bättre spridning på eventuella reparationskostnader. Kom ihåg att serva värmepumpen under sommarhalvåret då vi ofta har ont om tider under vår högsäsong.

 

Om olyckan ändå skulle vara framme så kommer vi och felsöker din värmepump. Skulle det krävas en mer omfattande reparation ger vi alltid ett kostnadsförslag. Vi hjälper dig även med att fylla i papper från ert hemförsäkringsbolag och IVTs samarbetspartner för värmepumpsförsäkringar – Arctic. Akuta reparationer samt teknisk support är för oss högt prioriterade under vinterhalvåret.

 

För dig som har en ny värmepump som producerar värme och varmvatten finns det en 24-timmars värmegaranti under perioden 1 november till 31 mars. Detta innebär att vi hjälper er att får varmt igen om ett driftstopp orsakat fel på värmepumpen. Värmegarantin gäller alla IVTs värmepumpar under garantitiden (6 år) förutsatt att serviceintervallen har följts.

 

Glöm inte! Om ni vill behålla er garanti på värmepumpen krävs det att ni gör en service år 3 samt år 5 efter installation (för luft/luftvärmepumpar krävs endast en service år 3).

Kontakta oss gärna

Emil Gunnarsson
Kyltekniker

 

Telefon: 08-558 075 80
E-post: service@varmedynamik.se

Har du frågor om ditt värmesystem? Ring gärna oss så hjälper vi dig.